בית / הקמת פינת חי – למה יש לשים לב
הקמת פינת חי – למה יש לשים לב
במקומות רבים בארץ קיימות פינות חי שמגדלים בהן בעלי חיים שונים, החל מסוסים וגמלים, דרך חיות טרף מיובאות, ועד עופות למיניהם ומכרסמים שונים. בחלק מפינות החי יש בעל חיים אחד ובחלק אחר יש מגוון חיות שלא היה מבייש אפילו את נוח בתיבה.
הריכוז הגדול של בעלי חיים בשטח קטן ובסמוך לאדם, גורם בחלק מהמקרים לבעיות תברואיות קשות, שהמודעות אליהן, ובעיקר ההתייחסות אליהן בשלב ההקמה או השיפוצים, עשויות למנוע את חלקן הגדול.
התנאים הראשונים שיש להתייחס אליהם כאשר מקימים פינת חי הם:
- מרחק מקסימלי מסביבת מגורי אדם.
- רצפה מבוטנת הניתנת לניקוי ולפינוי זבל בעזרת כלי עבודה, כגון את חפירה ומגרפה, וכן הניתנת לשטיפה בקלות.
- האבוסים צריכים להיות מוגבהים מעל האדמה, עם אפשרות ניקוי ושטיפה.
- כלי המים צריכים להיות מוגבהים מעל האדמה, ללא נזילות, ומתאימים לבעלי החיים.
- האוכל צריך להיות מאוחסן כראוי, מופרד מהחיות עצמן, ועל התערובת להיות סגורה בפחים ומונחת על רצפת בטון, למניעת נזקי חולדות.
- יש להימנע ככל הניתן מהחזקת יונים בפינות החי מכיוון שקצב הריבוי שלהן מסחרר והן גורמות ללכלוך רב. כמו כן, אם בבוא היום תחליטו לסגור את פינת החי, היונים יעשו כל שביכולתן על מנת להישאר בסמוך למקום שהן בקעו בו, כלומר על קירות המבנים הסמוכים.
- יש להימנע מלהציב קערות של אוכל או מים על האדמה, מכיוון שהן יכולות לשמש מחסה לנחשים.
- יש לבצע פעולות הדברה שוטפות נגד מכרסמים בכל שטח פינת החי, באזור שמאחסנים בו את המזון ומסביב לפינת החי. יש להשתמש בתיבות האכלה קשיחות בהן ניתן לקבע את קוביות הרעל.
- על מנת לפתור את בעיית הזבובים המתרבים בזבל מומלץ לגדל בפינת החי תרנגולות אחדות שיעסקו כל היום בנבירה בזבל אחר רימות הזבובים. כך תזכו גם להרגיש חלק משרשרת המזון, בשעה שתאכלו את הביצים האורגניות של התרנגולות.