הדברת נמלים
נמלים
הנמלים שייכות לקבוצת החרקים החברתיים. הן פועלות מתוך קן שבראשו עומדת מלכה – אֵם כל הנמלים בקן, שהנה הנמלה הפורייה היחידה בקן. ניתן למצוא בקן פועלות, חיילות, זחלים וגלמים. במינים מסוימים של נמלים יש כמה מלכות פעילות בקן. כאשר מתעלמים מבעיית הנמלים היא מחמירה אבל לעיתים גם נעלמת כשם שהופיעה משתי סיבות: הקנים הקיימים גדלים, ובמקביל נוצרים קנים חדשים במקומות נוספים בתוך הבית או בסביבתו, עד שהן הופכות לבלתי נסבלות. או מנגד העניין שבגללו הופיעו הנמלים נעלם ואיתו הנמלים עצמן. למרות המטרד הרב שגורמות הנמלים ברוב המקרים הן לא גורמות לנזק ולא מעבירות מחלות. ולכן יש לשקול בכבוד ראש האם לבצע כנגדן פעולת הדברה כל שהיא שלעיתים עשויה להיות מסוכנת, בנוסף יש לשקול את ביצוע הטיפול מהסיבה שבניגוד לחרקים אחרים בהם יעילותן של פעולת ההדברה שמופעלות כנגדם בדרך כלל יעילות מאוד במקרה של נמלים יעילותן של פעולת ההדברה בדרך כלל נמוכה מהסיבות שיפורטו בהמשך.
פרק זה מתייחס לכלל הנמלים הפעילות בבתים אך לא מתייחס לנמלת האש הקטנה שקיבלה פרק מיוחד משל עצמה
דרכי התרבות והתפשטות – מעוף הכלולות:
פעם בשנה מתרחש בקן הנמלים תהליך הנקרא מעוף הכלולות, בהתאם לטריגר אקלימי בדרך כלל בסתיו, לאחר הגשמים הראשונים, פורחים מהקן זכרים מכונפים ונקבות מכונפות, שהן מלכות צעירות. מעוף הכלולות מאפשר למלכות הבתולות למצוא זכרים מקנים אחרים ולהזדווג אתם. לאחר שהמלכות הצעירות הזדווגו עם כמה זכרים ואגרו בגופן מספיק תאי זרע, עפה כל מלכה לדרכה ולגורלה ומתחילה בחיפוש מקום להקים בו את הממלכה החדשה. אם במקרה, בלי ששמתם לב, היא חדרה מבעד לחלון הפתוח אל תוך ביתכם ומצאה סדק מתאים, כעבור מספר חודשים תתחילו לראות את בנותיה החרוצות מסתובבות ואוספות שאריות של מזון, ועל מנת להיפטר מהן תצטרכו גם אתם למצוא את אותו סדק שמצאה המלכה, לאטום אותו לבצע פעולת הדברה שתדביר את המלכה ובנותיה, וכל עוד הקן לא יושמד תמשיכו לסבול מהנמלים. המלכות המעופפות יכולות להגביה עוף ולהגיע גם לדירות בקומות גבוהות מאוד. הגעת המלכות הזעירות למקום מסוים היא בדרך כלל מקרית ומושפעת מרוחות שנושאות אותן לכל עבר, כך שגם בדירות מגורים גבוהות ונקיות, ובמקומות מוזרים כמו גגות של בניינים רבי קומות, שאין מה לאכול בהם, אתם עשויים לפגוש נמלים שהרוח נשאה לשם את אמם המלכה, והיא נאלצה להקים שם קן.
אם יש לכם קן נמלים בבית, אתם עשויים לגלות יום אחד ללא כל סימן מקדים מאות או אלפי נמלים שהופיעו באופן פתאומי על פני השטח. אם לחלק מהנמלים יש כנפיים, דעו שלנגד עינכם מתרחש מעוף כלולות. מטרת ההתקהלות היא להגן על המלכות ועל הזכרים ולעזור להם לפרוח מהקן. בתום מעוף הכלולות, לאחר שהמלכות ימריאו, יחזרו הנמלים לשגרה וההתקהלות תיעלם חזרה לתוך הקן. דבר נוסף יפה שכדאי לשים לב אליו הוא שאף על פי שהקן נמצא בתוך דירת מגורים או משרד, הנמלים מצליחות להרגיש את השינוי שחל באקלים ולצאת למעוף הכלולות במקביל לקנים אחרים מאותו המין הנמצאים בסביבה, והריכוז הגבוה של הנמלים מחוץ לקן, כשחלקן נושאות כנפיים על גבן, יפה ומצמרר כאחד. במקרה זה השימוש באירוסול ביתי יהיה אפקטיבי מאוד וימנע התפתחות של קני נמלים נוספים בתוך ביתכם.
מסע צלב… לאיזה מרחק הנמלים הולכות
טווח ההליכה של נמלים מסוג אצנית, בנאית או נמלת הקציר עשוי להגיע למרחק של 30 מטר ולפעמים יותר. המשמעות היא שייתכן שהנמלים המטרידות את מנוחתכם מגיעות מהחצר או מהרחוב, והריסוס שאתם מבצעים בבית יהיה חסר משמעות מאחר שהוא לא יפגע בקן הנמלים.
נדידת נמלים
לפעמים ניתן לראות שיירות של נמלים הנושאות גלמים עוברות ממקום למקום בתוך הבית. גם במצב זה ניתן לרסס את השיירה ולהשמיד את כל המושבה, או להמתין בסבלנות לסיומה של התהלוכה ומעבר כל הנמלים לקן החדש, ואז לאטום את הפתח ובכך להימנע משימוש ברעלים.
נמלים ועציצים
אחת התכונות המרתקות של הנמלים היא הקשר בינן לבין הכנימות. הכנימות הן חרקים קטנים הניזונים מצמחים שונים, והן מפרישות חומר הנקרא טל דבש. הנמלים אוהבות מאוד את טל הדבש שהכנימות מפיקות, והן מגדלות ושומרות על הכנימות בדומה לרפתן השומר על הפרות. קשה להאמין אבל תהליך זה מתרחש לפעמים גם בדירות מגורים במרכזי הערים, ולכן אם יש לכם עציצים בבית ואתם רואים בסביבת העציצים נמלים, חפשו גם את הכנימות, שהן לבנות או אפורות ונמצאות בדרך כלל על חלקם התחתון של העלים. עקבו אחר התהליך שבו הנמלה שותה את טיפת טל הדבש שמפיקה הכנימה בהתאם לדרישת הנמלה. התופעה הזו הרבה יותר מעניינת ממסוכנת, ולכן תחשבו פעמיים לפני שאתם מרססים את הנמלים או את הכנימות. אם הנמלים מפריעות לכם, אתם יכולים לעקוב אחר השיירות בין הקן לעציץ ולאטום אותו או לרסס לתוכו רעל.
כמו כן תוכלו לטפל בעציץ באמצעות אירוסולים נגד כנימות, שניתן להשיגם כמעט בכל משתלה. אם הנמלים מפריעות לכם ואינכם רוצים להשתמש בחומרי הדברה נגדם או נגד הכנימות, אפשר להעביר את העציץ למקום שפעילות הנמלים בו לא תפריע לכם.
נמלים על השיש
חלק גדול מפעילותן של הנמלים מתבצע על השיש במטבח. הנמלים מנצלות סדקים הנוצרים בדרך כלל בחיבור בין השיש לקיר או סדקים בקרמיקה, ושם הן בונות את הקן. מומלץ להשקיע באיטום הסדקים האלה, וחומר האיטום המתאים הוא גבס או טיט. חומרי איטום כמו סיליקון לא מתאימים מכיוון שהם מתכווצים, ועם הזמן נוצרים סדקים המאפשרים לנמלים לפעול דרכם.
נמלים בשקעי חשמל
לעתים קרובות ניתן לראות נמלים יוצאות ונכנסות לתוך שקע חשמלי. במקרים אלה ניתן לפתור את הבעיה רק בעזרת מדביר, שיטפל בשקע החשמלי באמצעות רעל בפורמולציית אבקה.
רמת סיכון לאדם
בארץ לא קיימים מינים המסכנים את האדם, למעט נמלת האש הקטנה. מינים מסוימים עשויים לגרום לצביטות לא נעימות, אך אלה לא מסכנות את האדם כלל.
מחלות
נמלים אינן מעבירות מחלות לאדם, והן נחשבות חרקים נקיים. הן מפרישות על גופן חומרים אנטיביוטיים ומנקות אותו.
נזקים
סוג הנזק שנמלים עשויות לגרום, מלבד תחושת אי נעימות וחדירה למוצרי מזון, הוא נזק קשה עד הרס מוחלט של מרצפות חוץ, על ידי הוצאת החול מתחתן.
זיהוי סימני פעילות של הנמלים בבתים
הסימן העיקרי לזיהוי פעילות נמלים הוא הנמלים עצמן או תלוליות קטנות של חול.
האם אפשר לטפל בנמלים לבד?
בהחלט אפשר לטפל בנמלים לבד. באמצעות פיתיונות ג'ל או גרגרים וגם באמצעות תרסיסים שנמכרים לקהל הרחב
עוד קצת חומר למחשבה לפני הריסוס
הנמלים מלוות את האדם לכל מקום אשר ילך, אך בניגוד לרוב סוגי המזיקים התברואיים הן כמעט לא גורמות נזק לאדם והן לא מעבירות מחלות. בנוסף, ייאמר לזכותן שהן אוספות כמעט כל סוג של שאריות מזון, והן פועלות ניקיון חרוצות המוצאות שאריות מזון גם בבתים של הנקיות בנשים. הנמלים נחשבות לאחד ממיני החרקים המתוחכמים בטבע, ומכיוון שבדרך כלל כמעט ואינן גורמות נזק לאדם ופעילותן גלויה, ניתן לחקור אותן וללמוד דברים מדהימים על דרך חייהן מבלי לצאת מהבית ומבלי להזדקק לערוצי המדע של הטלביזיה. בקן הנמלים בביתכם תוכלו לראות כיצד הנמלים מאתרות מזון ונושאות אותו לקן, כיצד הן צולחות מכשולים ומשתפות פעולה, נמלה עם רעותה, וכן תראו כיצד הנמלים מתקשרות ביניהן ומעבירות מידע על מזון ועל סכנה.
אם יש לכם עציצים בבית וקצת מזל, תוכלו לראות גם כיצד הנמלים מגדלות עדרים של כנימות וחולבת מהן טל דבש, או לחזות במעוף כלולות – את כל זאת תוכלו לעשות בבקרה מלאה, וכאשר הנמלים יהפכו למטרד, תוכלו תמיד, אם כי בכפיות טובה, להיפטר מהן על ידי איטום פתח הקן או פעולת הדברה בתכשירי הדברה שנמכרים לקהל הרחב. הנמלים נחשבות לחרקים מתוחכמים מאוד, והן יודעות להימנע מסכנה במודע או בזכות הצורה והמקום שבו בנו את הקן שלהן, ונחשבות לאחד ממיני החרקים הקשים ביותר להדברה. כאשר מחליטים להילחם בנמלים, יש לזכור שסביבת הפעילות שלהן מתרכזת לעתים במקומות שאנו נוהגים לעבד או לאחסן בהם מזון, ואם נשתמש ברעלים במקומות אלה, אנו עלולים לגרום לעצמנו או ליקירינו להרעלה, וזאת בעטיו של חרק שלא גורם לנזק.
חלק מהאנשים מקשרים בין נמלים ללכלוך, ואכן יש קשר כזה, הרי הנמלים מנקות לכלוך. כאשר אתם מחלטים לרסס אזור שראיתם בו פעילות של נמלים, עליכם לזכור שלמעט הנמלים שהרגתם בריסוס, ייעלמו יתר הנמלים רק בגלל שהמקום הפך למורעל, כך שאם הנמלים מתקשרות מבחינתכם ללכלוך, הרי עכשיו המקום באמת מלוכלך, ברעלים, שבחלק מהמקרים רעילים במידה כזו או אחרת גם לכם.
נמלת האש
נמלת האש הקטנה היא מין נמלים נפוץ ביותר במדינת ישראל שפועל בחצרות ובביתם כאחד. נמלת האש הקנה עוקצת וגורמת לסבל רב לאדם, לחיות מחמד ומשק ולכל עולם החי בחצר.
בניגוד לכל מינים הנמלים האחרות שמומלץ לבצע כנגדן פעולת הדברה רק כאשר כלו כל הקיצים וברור המקרים מומלץ לנסות להימנע מהדברתם כי הן לא גורמות לנזקים, בנמלת האש הקטנה יש להילחם מלחמת חורמה, בכל היקף של שטח ובכל עלות נדרשת מאחר אוכלוסייתה גדלה עד אין סוף, והיא מטרידה ואף מסוכנת.
איך מבדילים בין נמלת אש קטנה לבין מיני נמלים אחרות:
נמלת האש הקטנה דומה למיני נמלים אחרות
בבית
מניעה
סביבה ופעילות מניעה:
על מנת להדביר בהצלחה נמלים, חשוב לדעת כמה מאפיינים נוספים על התנהגותן, ולנצלם כנקודות תורפה שבעזרתן ניתן לנצח אותן בצורה בטוחה, יעילה ולעתים גם קלה, ולהימנע מפעולות אמוציונאליות, שעלולות להיות מסוכנות או מתסכלות. קן נמלים מורכב מכמה מאות ועד כמה עשרות אלפי נמלים, בהתאם למין הנמלים ולגילו של הקן. בין הנמלים שבקן יש חלוקה ברורה בין פועלות, חיילות, ביצים, זחלים וגלמים, ומלכה. תפקידן של הפועלות, הנקראות גם עמלות, הוא לאתר מזון ולהביאו אל הקן, בעוד תפקיד החיילות להגן על הקן, על אף שבשעת צרה כל הנמלים מתגייסות להגן על הממלכה. על המלכה מוטל לייצר עוד ועוד ביצים, במטרה להגדיל את הקן, כך שאם ביצעתם ריסוס על שיירת נמלים והרגתם כמה עשרות או מאות נמלים, תצליח מושבת הנמלים להתאושש במהירות מכיוון שהמלכה מטילה ביצים כמעט ללא הפסקה.
בדרך כלל לא תראו באזור שבו ריססתם נמלים, כי אלה נמנעות מללכת על חומרי הדברה, ואם כך אצלכם, הן כנראה העבירו את אזורי הפעילות שלהן למקום אחר בבית שטרם איתרתם, או שהן הפסיקו את פעילותן עד יעבור זעם.
לכן ריסוס שטחים במטרה להרוג את הנמלים שרואים בעין, במיוחד בעזרת אירוסולים ביתיים, לא בהכרח פותר את הבעיה, אלא רק מעלים אותה למספר ימים עד שהקן מתאושש מהמכה וחומר ההדברה מאבד מיעילותו.
קיימות כמה שיטות להתמודדות מוצלחת נגד נמלים הפועלות בבית:
איתור קן נמלים
הנמלים שייכות לקבוצת החרקים החברתיים, הפועלים בשיתוף פעולה ביניהם, שאחד ממאפייניו הוא שכולן מתרכזות בקן אחד, בדרך כלל קרוב מאוד לפני השטח, וייתכן שיהיו לו מספר פתחי יציאה. ברגע שאחת מהנמלים מאתרת מזון שאינה יכולה לשאת בעצמה לקן, היא חוזרת לקן וקוראת לאחיותיה הנמלים לבוא לעזרתה ובין המזון לקן נוצרת שיירה של נמלים שנושאות את המזון לקן. מעקב אחר אחת הנמלים שנושאת בגפי פיהָ פירור מזון יאפשר לכם בתוך דקות אחדות לאתר את פתחו של הקן. לעתים המעקב מצריך קצת סבלנות, מכיוון שהקן עלול להיות רחוק, והמסלול שבחרו הנמלים בין הקן למקור המזון לא בהכרח הגיוני. אולם בסופו של דבר, תמצאו את פתח הקן, ואז עומדות בפניכם שתי אפשרויות: לאטום את הפתח בעזרת טיט או גבס או להזמין מדביר שירסס לתוך הפתח חומר הדברה.
יכולת נשיאת השטח ותנאים תומכים
מכיוון שהנמלים מסתפקות במועט, כמעט כל מקום שחיים בו אנשים מאפשר לנמלים לשרוד ללא קשר לרמת הניקיון השוררת בו. כמובן שהתעלמות, מבנים ישנים וסדוקים, וסדקים ברצפה ובקרמיקה, עוזרים לנמלים לחדור לבית ולבסס את פעילותן.
טיפול
מטרת הריסוס נגד הנמלים
כאמור נמלים פועלות מקן, שנמצאים בו המלכה ורוב הנמלים. לכן מטרת הריסוס היחידה היא לפגוע בקן ולהרוג את המלכה. כל עוד הקן לא ייפגע והמלכה תמשיך לחיות, פעילותן של הנמלים לא תיפסק, וגם אם תרססו שיירות של נמלים ותהרגו מאות נמלים, הקן יצליח לשרוד והמלכה תשלים את החסרים על ידי הטלת ביצים חדשות.
הפעלת תחנות האכלה:
אם הזמנתם מדביר כדי לרסס את הנמלים, מומלץ להניח על השיש ובכל מקום שראיתם בו נמלים כמה פיתיונות במטרה לאתר עבור המדביר את חורי הכניסה של הנמלים ולסמן אותם על מנת שהמדביר ירסס לתוכם. לאחר הריסוס יש לאטום כמובן את הפתחים. כדי שפעולת הפיתיונות תצליח, הניחו אותם לפחות כ-12 שעות לפני הריסוס, על מנת לאפשר לסיירות לאתר את הפיתיונות וליצור שיירות של עמלות בין הפיתיון לקן.
את הפיתיון הכינו על דף נייר כדי שניתן יהיה לנקות אותו בקלות בגמר העבודה. הניחו עליו חתיכת לחם קטנה ועליה כמה טיפות של דבש. את ארוחת הנמלים הזו יש להניח באזור שראיתם בו פעילות של נמלים, ורצוי להניח תחנה אחת כזו בכל חדר, על הרצפה. אם תניחו יותר מתחנת האכלה אחת בכל חדר, פעילות הנמלים תתפזר בין תחנות ההאכלה, והשיירות לקן יהיו דלילות יותר, דבר שיקשה על פעולת המעקב אחריהן. אם לא סגרתם עם המדביר מראש שהוא מבצע חיפוש ואיתור קני נמלים, או אם הוא דורש מכם תשלום נוסף – מומלץ לבצע את העבודה בעצמכם, שהרי מעקב אחר נמלה יכול לארוך שעות, ולמדביר אין את הזמן הזה. מכיוון שאתם רוצים שהטיפול יצליח, חשוב שתאתרו מראש את כל קני הנמלים הפעילים בביתכם ותסמנו אותם במדויק.
ככל שתאתרו יותר קני נמלים או פתחים של קני נמלים, יקטן השטח שהמדביר צריך לרסס, וכמות חומר ההדברה שהמדביר ישתמש בו בביתכם על מנת להגיע לתוצאה הרצויה תהיה קטנה יותר.
אם לא תאתרו את קני הנמלים לפני בוא המדביר, הוא ייאלץ לבצע ריסוסי שטח על מנת לחסוך לעצמו עבודה חוזרת, ואתם תישארו עם הסביבה המורעלת שלא תמיד אפשר לנקות.
ריסוסי שטח
ביצוע ריסוסים על פני השטח במטרה לפתור בעיית נמלים הוא האופציה האחרונה שלכם – לאחר שניסיתם לאתר את קן הנמלים ולא הצלחתם או שביצעתם טיפול באיטום פתח כניסה של קן או ריסוס לתוכו ולא הצלחתם לפתור את הבעיה. הניסיון לפתור בעיית נמלים באמצעות ריסוס פני השטח באירוסולים ביתיים נידון לכישלון כמעט ודאי והוא עלול להיות מסוכן.
למדבירים יש חומרים שיכולים לפתור בעיות נמלים בריסוסי שטח. בדרך כלל המדביר ישתמש בחומרים מיקרו-קפסולריים או בחומרים אחרים, המיועדים במיוחד לפתרון בעיות נמלים. החיסרון העיקרי של ריסוסים אלה הוא שכדי שיצליחו יש לבצע ריסוס על פני שטחים נרחבים, ופעולה זו צריכה להיעשות כשאתם מודעים לה, וכאמור כאופציה אחרונה. יש להביא בחשבון שגם ריסוסי שטח מסיביים לא בהכרח יצליחו לחסל את הנמלים, ופעולות אלה אינן הפיכות. לכן יש לשקול מראש אם אתם מעוניינים לבצען.
פיתיונות מורעלים
ניתן להשיג ברשתות השיווק ובחנויות חומרי הדברה שהנם פיתיונות מורעלים הפועלים בשיטה הבאה: קופסה קטנה עם חורים המכילה חומר הדברה בתוך פיתיון. הנמלים החרוצות לוקחות את הפיתיון לקן ומכניסות אליו את הרעל, וכך מתבצעת פעולת ההדברה בתוך הקן והוא מושמד. לעתים המוצר מעולה ופותר את הבעיה, ולעתים השיטה לא עובדת. אפשר כמובן לנסות. אף על פי שהשיטה נראית בטוחה מאוד, היו בארץ חומרים שפעלו בשיטת הקופסאות המחוררות, שהתגלו כמסוכנים לציבור ונחשדו כמסרטנים והשימוש בהם נאסר על המשרד להגנת הסביבה, ולכן חשוב לוודא שיש על כל מוצר כזה אישור של המשרד להגנת הסביבה לשימוש לציבור הרחב, וכי אישור זה בתוקף.
ג'ל נגד נמלים
הג'ל הוא מוצר חדש יחסית להדברת רעלים והוא מורכב מפיתיון שמושך את הנמלים להביאו לקן ומרעל. בחלק מהמקרים הנמלים נמשכות מאוד לג'ל והקן מושמד ואילו בחלק אחר של המקרים הנמלים מתעלמות ממנו.
יתרונותיהם של הג'ל והפיתיונות המורעלים (בתנאי שנמלים מגלים בהם עניין):
- לא צריך לחפש את קן הנמלים, כל תהליך ההרעלה מתבצע בעזרתן האדיבה של הנמלים שלוקחות את הרעל לקן
- מדובר בשיטות הכי פחות מסוכנות לאדם.
- אין צורך לעזוב את האזור שבוא בוצע הטיפול.
נמלים בחצר
חלק מהאנשים נחרדים לגלות בחצר ביתם נמלים, ומבצעים אין ספור פעולות על מנת להשמידן. יש כמה סיבות טובות להימנע מפעולות אלה, וסיבה אחת טובה לבצען:
- באופן מעשי, אין סיכוי להצליח להרחיק או להשמיד את הנמלים בחצר למשך פרק זמן ארוך.
- קשה מאוד לאתר את כל קני הנמלים, ובדרך כלל רוב הפעולות פוגעות רק בשיירות הנמלים, וכאמור הפעולה לא יעילה.
- יש מדבירים שישמחו לנסות לטפל בבעיה, אך הסיכויים שלהם להצליח להרחיק את הנמלים לפרק זמן ארוך הם נמוכים מאוד.
- השיטה המקובלת היא שימוש ברעלים. ברוב המקרים הרעלים האלה לא יעילים לאורך זמן, מכמה סיבות:
א. הנמלים מפתחות תנגודת.
ב. החומרים נשטפים ונהרסים בלחות ובשמש.
ג. רוב האנשים נוטים לפזר ולרסס שבילי נמלים, והנמלים פשוט עוברות לשביל אחר בעוד הקן אינו מאותר ומושמד. - הנמלים שבחצר בדרך כלל לא נכנסות הביתה. הן מקפידות להישאר בחצר.
מתי כן לטפל בנמלים בחצר
כאשר פעילותן של הנמלים מתרכזת באזור שיש בו אבנים משתלבות, ואתם רואים בבירור את הקן ורוצים למנוע נזק לאבנים המשתלבות, מומלץ לבצע ריסוס ישר לתוך החורים או כאשר אתם מזהים בבירור שיירת נמלים שנכנסת מהחצר אל תוך הבית, וגם אז עשו זאת רק לאחר שזיהיתם את הקן.
בטיחות
הטיפול בנמלים טומן בחובו כמה סכנות:
- אזורי הפעילות של הנמלים נמצאים בדרך כלל באזור משטחי עיבוד מזון, כגון: שיש, שולחן אוכל וארונות מטבח, והפיתוי לרסס את הנמלים שמסתובבות שם גדול לעתים כגודל השיירה; אבל (א) למעט הנמלים שימותו, הטיפול בדרך כלל יעיל לטווח קצר בלבד. (ב) החומר עלול לגרום להרעלת המזון שנמצא או יימצא באזור המרוסס.
- חומר ריסוס המוכנס לתוך חור נמלים עלול להתיז. לכן יש לעבוד עם מיגון מלא לעיניים ולפה.
- מדביר שמבטיח לכם אחריות על הדברת נמלים, במיוחד לאחר שהוא נכשל בעבודה הראשונה ונקרא לעבודה חוזרת, עלול לנקוט פעולות קיצוניות ולהתייחס לנמלים כאילו הן קרציוני יונים ולרסס שטחים נרחבים מאוד בתקווה שהנמלים יימנעו מלהסתובב במקומות גלויים. מובן שזוהי פעולה לא פרופורציונלית ולא נכונה מבחינה מקצועית, והיא עשויה להיות לא בריאה ללקוח, שברוב המקרים גם לא יֵדע מה עשו אצלו בבית.
- אחסנת חומרי הדברה לנמלים צריכה להיעשות בתוך ארון נעול. אם אין לכם ארון שננעל, יש להימנע להחזיק חומרים אלה בבית או בחצר.
אחריות על הדברת נמלים
חשוב שתדעו כי ברוב המקרים האחריות לכל פרק זמן נתון בנושא נמלים ניתנת מסיבות של תחרות מסחרית, אלא אם המדביר יהיה מוכן לחשוף בפניכם איך הוא מאתר ומשמיד את קן הנמלים הנמצא אצלכם בבית במקום לא ידוע – אם לא כך, נראה שאין לו שום שיטה מיוחדת והוא פשוט מרסס את הקירות ואת הרצפה בתקווה שהריסוס ימנע מהנמלים לשוב.
מכיוון שהנמלים הם חרקים חברתיים ועקשנים, מומלץ לנסות ללמוד לבד איך לטפל בהם, כאשר הטיפול המומלץ הוא איתור פתחי קנים וסתימתם, ורק במקרים קיצוניים שימוש ברעלים. אם אתם מתקשים לבצע לבדכם את המעקב ואת האיטום, פנו למדביר אבל לפני שאתם מזמינים אותו בררו מהי שיטת העבודה שהוא נוקט. זכרו כי ריסוס פנלים לא יפתור את הבעיה. לכן נסו בעצמכם לאתר את הקן. אל תתפתו להאמין למדבירים שמבטיחים אחריות, מכיוון שעל מנת לעמוד בהבטחה הם עשויים לנקוט פעולות הדברה קיצוניות מאוד נגד חרק שאינו עושה כמעט נזק. לכן נסו לבד או לחלופין התכוננו לבואו של המדביר על ידי איתור הקנים, וחִשבו פעמיים לפני שאתם מפעילים את האחריות שהוא נותן לכם.